Set in a leafy cul-de-sac in Balwyn, the design of this house was driven by the desire to connect to the garden and create a sophisticated and spacious family home.

The handcrafted brick fa├žade with gabled roof form creates a strong and striking presence from the street, with contrasting metal shrouds around the windows. This gable roof form and use of brick also integrates seamlessly with the existing residential streetscape and the brick adds a textural warmth to this home and enhances the feeling of a traditional house in a contemporary style.

This house consist of two spacious master bedrooms with WIR and ensuites, 4 additional bedrooms, games room, double garage, mudroom, separate lounge and hidden study, open living, dining and kitchen all overlooking a landscaped garden, outdoor games area and pool.